dimarts, 21 de gener del 2014

BOTIFARRA DE PEROL 

AGRAÏMENT ESPECIAL A LA CARNISSERIA ROMAGÓS (Plç Mercat Girona)

(Taller de botifarres Setmanes gastronòmiques)

Ingredients:
2 Caps de porc amb careta
2 perdius de porc
5 llengües de porc
4 cors de porc
2 ventres
1,5 kg de connes
Q/S tripa de porc
18 g/kg de sal
3,5 g/kg pebre
Elaboració:
1-En primer lloc bullirem totes les carns durant 1 hora i quart
2-Les deixarem refredar just per poder-les manipular i desossarem, en calent
3-Procurant que no hi hagi cap os, ho picarem tot amb la picadora i barrejarem mirant de mesclar bé les connes, que no ens facin grumolls
4-Hi barrejarem la sal i el pebre pesats
5-Ho embotim en tripa hidratada
6-Les lligarem de manera que es puguin tallar bé individual
7-I les escaldarem durant 5 minuts en l'aigua que hem bullit els caps i les carns
8- Tot seguit ho refredarem bé el més ràpidament possible i ho penjarem 12 hores
9- Ja estan llestes per preparar qualsevol plat

Aplicacions:

Mongetes amb botifarra esparracada
Carn de perol
Canelons de carn de perol
Coca de recapte amb carn de perol 

Tagged: , ,