CHICHARRO AL FORN AMB MOJO PICÓN
Ingredients per a 4 persones
800gr de sorell gran (4 peces)
4 patates grans
1 ceba gran
2 pebrots verds italians
4 grans d'all
oli d'oliva verge
sal
Ingredients pel mojo picón
4 tomàquets
75ml d'oli d'oliva
25ml de vinagre de poma (o de vi blanc)
2 nyores
2 bitxos
1 cullaradeta de grans de comí
3 grans d'all
pebre roig dolç i sal
Mise-en-place del mojo picón
1- Escaldar els tomàquets, pelar-los i treure les llavors.
2- Posar les nyores en remull per treure la polpa.
3- Pela els grans d'all.
Elaboració del mojo picón
1- En un morter picar tots els ingredients. Afinar el punt de sal i reservar.
Mise-en-place del chicharro
1- Pelar i tallar les patates panadera.
2- Pelar la ceba i tallar-la a juliana curta.
3- Tallar el pebrot verd a juliana curta.
4- Treure els filets al sorell, ben net d'espines, i marcar la pell.
Elaboració del chicharro
1- Ofegar les patates panadera, a foc lent, que quedin tendres i amb un lleuger color. Reservar.
2- En una cassola fregir els alls sencers, incorporar la ceba i el pebrot, salar. Reservar.
3- En la plata fer una base amb la patata i a sobre el sofregit de verdures.
4- Posar el filet de sorell amb un fil d'oli per sobre i la branqueta de romaní.
5- Coure al forn a 190ºC aproximadament uns 5 minuts.
Muntatge
1- Emplatar el peix posant la base de patates i verdures, a sobre el filet de peix.
2- La salsa mojo picón es pot servir a banda.
3- Emplatarem amb un fil de mojo verd i un fil de mojo picón.
Mojo verde:
Cilantre, all, comi, sal, vinagre blanc i AOVE
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada