dilluns, 9 de setembre del 2013

FILET AL FORMATGE BLAU (llaminera)


Ingredients per a 4 PAX
600gr de filet de porc (llaminera)
100gr de bacon
1 endívia
100gr de ceba tendra
25gr de nous
oli d'oliva
sal i pebre
Per la salsa de formatge
400ml de nata líquida
100gr de formatge blau
20gr de mantega
10gr de farina
nou moscada

Mise-en-place
1- Tallar el bacon a daus petits.
2- Polir i racionar el filet.
3- Netejar, tallar les endívies a quarts i blanquejar-les.
4- Tallar la ceba a juliana.
5- Triturar la nata i el formatge. Reservar.

Elaboració
1- Saltejar els daus de bacon, afegir la ceba i l'endívia tallada a juliana. Reservar.
2- Fer un roux i incorporar el batut de nata i formatge, bullir la mescla fins espesar. Rectificar de
sal, pebre i nou moscada.
3- Marcar el filet amanit amb oli, sal i pebre.

Muntatge
1- A un costat del plat, posar el filet, a l'altre la guarnició.
2- Napar la carn i poseu unes nous a sobre de les endívies.
3- Si en tenim o en podem fer, acompanyarem amb un salsa espanyola ben reduïda.
4- Possiblement aquest plat es courà a sala...


Tagged: ,