EMPANADA DE CARN
Ingredients per a 8 persones
Per la massa d'empanada
325gr de farina
7gr de llevat fresc
5gr de sal
75ml d'aigua
75ml d'oli
1 ou
Pel farcit de l'empanada
1 ceba gran
1 porro
1 pebrot vermell
1 pebrot verd italià
500gr de carn picada de porc
100gr de xoriç
oli d'oliva
sal
Mise-en-place de la massa
1- En un bol mesclar la farina i la sal. Incorporar el llevat trencat.
2- Incorporar l'aigua i l'oli poc a poc, segons necessitat, fins tenir una massa no molt dura.
3- Formar una bola i deixar fermentar aprox. 1 hora fins doblar el seu volum inicial.
4- Desgasificar la massa i deixar reposar uns 20 minuts més.
Mise-en-place del farcit
1- Pelar i tallar la ceba i el porro a brunoise.
2- Tallar els pebrots a brunoise.
3- Pelar i tallar el xoriço a dauets.
Elaboració
1- Sofregir la ceba i el porro, quan estigui cuit incorporar els pebrots
2- Afegir els dauets de xoriç i la carn, salar i deixar coure la carn fins agafar color.
3- Reservar el farcit i pre-escalfar el forn a 180ºC sense aire.
4- Dividir la massa en dos peces, una lleugerament més gran que l'altre.
5- Estirar el tros de massa més gran, que farà de base, donant la forma desitjada.
6- Col·locar la base d'empanada amb una safata de forn enfarinada i punxar-la lleugerament.
7- Posar el farcit a sobre de la base i cobrir amb l'altre tros de massa ben estirat, tancar l'empanada.
8- Fer un petit forat al centre de l'empanada i pintar-la amb ou.
9- Fornejar a 180ºC uns 30 minuts aprox. fins que sigui rosa.
10- Un cop feta deixar-la refredar sobre reixa.
Muntatge
1- Es serveix tèbia acompanyada d'una amanida variada.
Variacions:
Rubiols, Formatjades, banyetes, empanada gallega...
Variacions:
Rubiols, Formatjades, banyetes, empanada gallega...
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada