dilluns, 9 de setembre del 2013


Ingredients per a 4 persones


1 Kg de tomàquets madurs
1 gra d'all
1 ceba petita
1/2 pebrot verd
300ml d'oli d'oliva
25ml vinagre de Mòdena
10ml de vinagre de Xerès
4 llesques de pa grans (sense crosta)
5gr mostassa de gra antiga
sal i pebre

Mise-en-place

1- Netejar i tallar a trossos els tomàquets i el pebrot.
2- Pelar i tallar a trossos la ceba i l'all.
3- Posar una llesca de pa en remull amb una mica d'aigua.
4- Tallar a daus les altres llesques de pa i torrar-les al forn.

Elaboració

1-Triturar tots els ingredients del gaspatxo: el pa mullat, el quilo de tomàquet, la ceba, l'all, el
pebrot, l'oli, el vinagre de Mòdena i el de Xerès, la mostassa, la sal i el pebre.
2- Colar-lo, rectificar de sal i pebre i reservar a la nevera.

Muntatge

1- Posar el gaspatxo al plat amb un fil d'oli i a banda el pa torrat.
2- Presentar tres tassetes una el "salmorejo", l'altre el "gazpacho" i finalment el "gazpacho" de síndria. 
3- La guarnició del "gazpacho" la farem amb caviar de balsàmic.

VARIACIONS:



Salmorejo

500g de pa sec, 2 kg de tomata, 4 alls, 200 AOVE, 5 ous, pernil.
Decoració, un cruixent de pernil a sobre amb ou ratllat
Gazpacho de síndria
400g de sídria, 2 tomàquets madurs, 1/4 de ceba tendra, 1 cogombre petit, 1/4 pebrot vermell, pa dur i amaniments.
Boles petites de síndria dins de la tassa.

Ajoblanco

100 gr. d'ametlles sense torrar, 2 grans d'all, 1 litre d'aigua fresca, 150 gr de pa sec, 100 ml AOVE, 30 ml de vinagre de vi blanc i sal.




Tagged: ,