dijous, 17 d’octubre del 2013

ARRÒS NEGRE

Ingredients per a 4 persones


700gr de calamars 
400gr d'arròs bomba
2 cebes grans
2 pebrots verds italians
2 tomàquest madurs
2 grans d'all
2 bossetes de tinta de calamar 
1 L de fumet 
oli d'oliva 
sal 

Mise-en-place

1- Netejar els calamars i reservar la melsa i la tinta. Tallar-los a daus.
2- Pelar i tallar la ceba a brunoise.
3- Tallar el pebrot verd a brunoise.
4- Pelar i picar l'all.
5- Fer tomàquet concassé.

Elaboració

1- Ofegar la ceba, el pebrot i l'all, amb un bon fil d'oli, a foc lent.
2- Quan la ceba estigui incorporar el tomàquet.
3- Afegir els calamars i cuinar-los a foc viu.
4- Incorporar l'arròs i la tinta i barrejar-ho bé. 
5- Afegir el fumet calent al punt de sal.
6- Deixar coure a foc mig durant 15 minuts aprox.
7- Deixar reposar uns minuts abans de servir.

Muntatge

1- Servir en paella per emplatar a la sala, es pot acompanyar amb una lactonesa amb all.

Tagged: ,