CALDERETA DE XAI
Ingredients per 4 PAX
1cuixa de xai (1,200 Kg aprox. de coll)
200gr de ceba
4 grans d'all
1 llesca de pa
40gr de pebrots del Piquillo
50ml de Xerès sec
400gr de naps baby
q.s d'oli d'oliva
q..s de fons blanc de vedella (o aigua)
q.s de julivert
q.s de pebre vermell dolç (pimentón)
q.s de sal i pebre
Mise-en-place1- Peleu els alls.
2- Desosseu i talleu el xai a talls regulars.
3- Talleu la ceba a brunoise.
4- Peleu els naps i reserveu les fulles tendres.
Elaboració
1- En una cassola, daurar els grans d'all pelats i retirar-los, fregir la llesca de pa i retirar-la. Reservar
aquest ingredients fregits.
2- En la mateixa cassola, fregir els talls de xai salpebrats, fins que siguin ben daurats. Retirar-los de
la cassola i reservar-los.
3- En el mateix oli sofregir la ceba picada, quan sigui rossa afegir el xerès i deixar-lo reduir.
4- Poseu una cullerada de pebre vermell dolç i poseu la carn de nou.
5- Cobrir-la amb fons blanc bullent i deixar coure lentament aproximadament 1 hora.
6- Fer una picada triturant: els alls fregits, el pa fregit, les fulles de julivert i el pebrots del Piquillo,
afegiu-la a la cassola i deixeu coure uns 5 minuts més. Reservar de sal.
7- Coure els naps i saltar-los just abans del pase.
8- Fregir a punt xip les fulles tendres dels naps.
Muntatge:
1- Posar la caldereta de xai en plat fondo i decorar amb els naps i els xips.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada