dimecres, 2 d’octubre del 2013

PASTÍS DE LLIMONA

Ingredients

Crema de pell de llimona

Suc de llimona 320 g
Sacarosa 500 g
Ous 600 g
Fulles de gelatina 10 g
Mantega 500 g

Elaboració
1- Coure al bany maria el suc de llimona, sacarosa, ous a 85 ºC
2- Incorporar les fulles de gelatina hidratades
3- Refredar el conjunt en gastronorm fins a 40ºC
4- Incorporar la mantega pomaa i emulsionar
5- Refredar a 4 ºC durant 2 hores abans d'utilitzar.

Sablé d'ametlla

Mantega 250 g
Sucre llustre 125 g
Ou 75 g
Farina fluixa 500 g
Pols d'ametlla 50 g
Sal 4 g

Elaboració
1- Pomar la mantega, afegir sucre llustre tamisat
2- Incorporar els ous, la sal i la ferina amb la pols d'ametlla tamisada.
3- Amassar curt, només integrar la farina
4- Reposar la massa 2 hores
5- Estirar la massa en paper sulfuritzat
6- Pesar en porcions de 250 g i premssar per poder posar a la llauna o motlle
7- Forrar motlle i punxar amb forquilla i reservar
8- Esperar per coure a 180g 25 minuts

Massapà

110 g sucre llustre
110 g ametlla en pols
30 clares d'ou

Elaboració
Barrejar tots els ingredients

Crema d'ametlla

Massapà 250 g
Mantega 125 g
Ous 125 g
Sal 1.5 g
Farina fluixa 65 g

Elaboració
1- En la batedora amb la pala, pomar la mantega, afegir massapà,els ous, la sal i la farina
2- Reservar a 4ºC

Elaboració del pastís muntatge i cocció

1-Amb una mànega disposar a sobre la sablé la crema d'ametlles
2- Coure al forn a 180ºC durant 25 minuts
3- Farcir el "TOP" amb la crema de pell de llimona i reservar al congelador
4- Engelatinar amb gelatina neutre i decorar amb llimes per sobre.





Tagged: ,