ESCUDELLA I CARN D'OLLA DE NADAL
500gr. Ossos de vedella tallats
250gr. Costella de vedella tallada
250gr. Espinada de porc tallada
500gr. Carcanades de pollastre
1/8 Gallina
1/2 Peu de porc
1/4 Careta de porc
15gr. Segí
100gr. Ceba
50gr. Pastanaga
150gr. Porro
50gr. Xirivia
100gr. Nap
25gr. Api
3L d'aigua
Sal
Mise-en-place
1—La nit anterior posar les carns (menys el segí) en aigua, vinagre i sal.
2—Pelar i tallar les verdures a mire-poix. Reservar.
Elaboració
1—Posar les carns netes i escorregudes en una olla i cobrir-les amb 3 litres d'aigua (afegir també el
segí).
2—Quan arrenqui el bull escumar.
3—Deixar coure tapat durant 1 hora a foc mitjà.
4—Afegir les verdures i salar. Deixar coure durant 45 minuts més.
5—Colar i reservar en fred per retirar el greix.
Ingredients per la “carn d'olla” 4 PAX
12 galets de Nadals
150gr. Rellom de porc
150gr. Conill vedella
1 ou
1 gra d'all
julivert
20gr Molla de pa
50ml. Llet
1/4 de col
100gr. Botifarra negra
Sal
Pebre blanc
Mise-en-place
1—Polir i tallar les carns(rellom i conill) a trossos petits per passar-los per la picadora. Reservar.
2—Remullar el pa amb llet. Reservar.
3-Picar el pa. Reservar.
4—Pre-coure els galets en una olla amb aigua abundant i sal. Reservar.
5—Reservar les fulles de col netes de nervis. Reservar.
6—Pelar la botifarra i tallar-la amb talla-pastes en forma d'estrella. Reservar.
7—Picar l'all i julivert
Elaboració
1—Farcir els galets amb la carn d'olla.
Un cop farcits posar-los sobre safata de vapor i coure'ls al vapor 7 min. al moment del pase.
(2—En un bol posar la mescla de carn de rellom i conill de vedella i amanir-la amb sal, pebre, all i
julivert. Incorporar un ou i barrejar-ho molt bé per fer pilotes d'uns 10gr. En el moment del pase coure-les uns 5 minuts en una mica d'escudella.)
(3—Escaldar les fulles de col i fer farcellets. Posar-les sobre safata de vapor i coure els farcellets al
vapor 2 min en el moment del pase.)
4-Elaborar una "tarrina" en diferents capes de botifarra negra, patata, pastanaga i col, refredar i reservar
Muntat i emplatat
En plat fondo, des de cuina, posar 3 galets farcits, un timbal petit de la "tarrina" i passar per la salamandra, a banda omplir les gerres amb l'escudella molt calenta. Tenir cura de tenir els plats molt calents.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada