dimarts, 11 de febrer del 2014

ÀNEC AMB PERES



Ingredients per a 4 persones
1 ànec
4 peres conference
2 cebes
2 porros
2 pastanagues
2 o 3 tomàquets madurs
1 manat d'herbes (canyella, llorer, farigola, romaní i sajolida)
75ml de brandi
farina
aigua
oli d'oliva
sal i pebre negre
Per la picada:
2 alls
2 o 3 carquinyolis (o galetes)
20gr d'ametlles torrades

Mis-en-place
1- Tallar l'ànec a octaus. Salpebrar-lo.
2- Pelar i tallar les cebes, els porros i les pastanagues a mire-poix.
3- Tallar els tomàquets a daus.
4- Pelar les peres, treure el cor i tallar-les per la meitat.
5- Pelar els alls de la picada i picar-los al morter juntament amb els carquinyolis i les ametlles.

Elaboració
1- Passar les peres per farina i fregir-les amb oli abundant. Reservar-les.
2- En una cassola amb un raig d'oli anar marcant ben rossos tots els talls d'ànec.
3- Un cop daurat afegir les verdures tallades, quan siguin rosses posar el tomàquet.
4- Deixar sofregir les verdures uns minuts més i incorporar el brandi.
5- Flambejar el brandi i incorporar el manat d'herbes.
6- Just cobrir d'aigua i deixar coure lentament fins que l'ànec sigui ben tendre.
7- Retirar l'ànec i passar la salsa per un passapurés, tornar a posar l'ànec dins de la salsa i deixar
coure uns 5 minuts més amb les peres fregides i la picada.

Muntatge
1- Posar dos talls d'ànec amb dos mitges peres, tot ben sucós.
Creat per

Tagged: ,