dimarts, 11 de febrer del 2014

MANDONGUILLES AMB SÍPIA



Ingredients per a 4 persones
1 sèpia d'1 Kg
300gr de carn picada de vedella
150gr de rellom de porc
4 grans d'all
julivert
10gr de molla de pa
50ml de llet
1 ou
300gr de ceba
500gr de tomàquet
100ml de Xerès dolç
100ml de Xerès sec
500ml de fons clar d'au
100 g de farina (aprox. per enfarinar les mandonguilles)

Mise-en-place
1- Picar el julivert i reservar.
2- Pelar i picar l'all i reservar.
3- Pelar i tallar la ceba a brunoise.
4- Ratllar els tomàquets sense llavors.
5- Posar en remull el pa amb la llet.
6- Netejar la sèpia. Reservar per separat el cos que guardarem al congelador en forma de rull. I,
reservar les potes i alerons tallats a daus molt petits, juntament amb la melsa.

Elaboració
1- En un bol mesclar: les dos carns picades, l'ou, la meitat de l'all i el julivert picat, el pa mullat amb
llet, sal i pebre. Donar forma a les mandonguilles i fregir-les lleugerament enfarinades. Reservar les
mandonguilles.
2- Sofregir les potes i alerons de sèpia, afegir la ceba i quan sigui ben rossa incorporar la melsa, els
Xerès i per últim el tomàquet.(coure fins que la sípia sigui tendre 50 min...)
3- Posar el fons i les mandonguilles, que cogui uns 20 minuts. Reservar.
4- Tallar el rull de sèpia a la màquina de llescar i fer-lo en una paella saltat amb l'all i julivert reservat.

Muntatge
1- En plat fondo repartir les mandonguilles ben sucoses i al mig posar les betes de sèpia.

Tagged: ,