dimecres, 30 de juliol del 2014



Ingredients:
400g de pasta seca
3 rovells d'ou
1 ou sencer
200g Formatge parmesà ratllat
200g cansalada curada
2 grans d'all
Oli d'Oliva Verge Extra
Sal i pebre
Elaboració:
Per tal d'elaborar la salsa al gust correcte, és molt important tenir present, tal i com diuen els italians que és la salsa qui espera a la pasta i no al revés tal i com fem generalment, que bullim la pasta i després fem la salsa que ens tarda molt més temps i encara no tenim la salsa i la pasta ja s'està passant, després és quan l'hem de posar a refredar... Molt malament...

En primer lloc és important tenir una bon mise-en-place, com sempre...

1.-Tallarem la cansalada curada a tires, pelarem l'all i el tallarem a làmines, si es vol treure o picat ben fi si volem que sigui present al plat. L'all el sofregirem en un fil d'oli i quan hagi deixat tot el seu aroma, l'enretirem (el podem deixar si ho preferim) i hi sofregirem la cansalada curada, ho reservem tot.
2.-Posem l'aigua a bullir, amb una mica de sal i un cop bulli hi tirarem els macarrons, sense oli.
3.-En un vol gros hi posarem els rovells d'ou i l'ou amb una mica de sal i pebre, ho batrem tot i hi afegirem el formatge ratllat que remourem bé.
4.-Quan tinguem la pasta al punt de cocció desitjat, la colarem i sense refrescar, la tirarem a l'ou i mourem ràpidament, cosa que amb la pasta calenta farà que es cogui l'ou.
5.-Hem de servir ràpidament i amb una mica de formatge parmesà per sobre, també ajuda un fil d'oli cru per sobre...


Bon profit!!! 

Tagged: ,