dilluns, 20 d’octubre del 2014



Ingredients:
750ml Nata 25% MG
200 grams de sucre
120g estabilitzant per nata
Per la tortada:
6 ous
210g de sucre
120g farina ametlles
150g farina fluixa
Raspadura d'una llimona
Crema de rovells:

Granet d'ametlles
Almívar TxT

Elaboració:
Per la tortada:
1.-Batre els ous fins que tinguin una textura molt esponjada.
2.-Mesclarem les farines tamisades i ho farem en moviments suaus respectant les bombolles dels ous.
3.-Afegirem la raspadura de llimona.
4.-Prepararem les anelles posant una base de paper sulfuritzat o en motlle de tortada, courem a 155ºC durant 35 minuts depenent del forn.
5.-Verificar la textura de la tortada i desemmotllarem en calent.

Per muntar la nata:
1.-Batrem amb les barilles la nata molt freda i sense sucre, un cop muntada li afegirem el sucre i l'estabilitzant i barrejarem amb l'espàtula amb molt de compte per tal que no ens perdi escuma.

Per el muntatge del pastís:
1.-Tallarem la tortada per la meitat, el posarem en una anella més grossa i hi posarem a dins la mitja tortada que pintarem amb almívar.
2.-Farcirem el motlle amb la nata i taparem amb la part de la tortada que va a sobre però la posarem girada.
3.-Acabarem de napar amb nata i allisarem el motlle amb una paletina.
4.-Reservem al congelador.
5.-Incrustarem granet d'ametlla pels costats.
6.-Un cop fred allisarem per sobre crema de rovells, sucre i cremarem amb la pala de cremar.
7.-A sobre de la crema de rovells cremada pintarem gelatina de poma.
8.-Decorarem amb més nata i reservem al congelador fins a l'hora del servei.






Tagged: ,