dilluns, 3 de novembre del 2014


Ingredients:
1 ànec
1 kg de naps
1 ceba
2 tomàquets
1 copa de vi ranci
Farina
Bouquet garní
Fons fosc
OOVE
Sal i pebre
Canyella
Picada: 2 alls, ametlles torrades, carquinyoli

Elaboració:
1.-Tallarem l'ànec a octaus, prèviament ben net de plomes i vísceres en cas que encara en tingués
2.-Preparem totes les verdures, especialment els naps que en cas que siguin frescos s'han de pelar amb pelador i rentar bé de terra que sempre duen, els tallarem allargats i enters, si n'hi ha algun d'una mica més gruixut el podem partir longitudinalment. les verdures les podem tallar a brunoise i el tomàquet concassé. Els naps es podran fer bullir en aigua deixant que siguin una mica ferms, un cop cuits els podem enfarinar i fregir.
3.-Podrem sofregir els talls d'ànec en un rondó amb llard de porc o si en tinguéssim amb greix d'ànec que seria lo més adient, en tot cas també es pot utilitzar OOVE. En el mateix oli s'hi pot elaborar el sofregit amb el bouquet garní on hi posarem un parell de cullerades de farina que haurem de fer fregir.
4.-Mullarem aquest sofregit amb el fons fosc hi afegirem els talls d'ànec i ho deixarem fer xup-xup durant una hora aproximadament, depenent de l'ànec.
5.-Finalment hi deixatarem la picada i rectificarem de sal.

Per a la guarnició posarem els naps damunt del plat  l'ànec a baix i pintarem el plat longitudinalment amb una mica de reducció de la salsa.

Tagged: ,