dilluns, 24 de novembre del 2014


Ingredients:
(Amb tres mesures d'aquesta base surten 24 unitats de racció).
6 ous
200g sucre
160g farina
40g cacau en pols

Per la cobertura:
200g cobertura de xocolata negra
200g de mantega

Per la farça:
100g de sucre i 100g d'aigua amb un raig de conyac (almívar)
Melmelada d'albercoc o de gerds

Elaboració:
1.-Cal desclarar els ous i muntar a punt de neu les clares amb la meitat del sucre i amb l'altre meitat fer el mateix amb els rovells.
2.-Barrejarem la farina amb el cacau i ho barrejarem tot, havent tamisat la farina i el cacau amb els rovells i les clares.
3.-Cal afegir un polsim de sal i les clares barrejar-les en dos o tres cops.
4.-Ho posem en un motlle encamisat o bé en un de silicona a 160ºC fins que sigui cuit, cal no passar-se de cocció, no posem temps ja que variarà segons el forn que utilitzem.
 (Si fem una sola tortada l deixarem a 160ºC uns 25/30 minuts).
5.-Deixarem refredar, el desemmotllem i tallem en dues o tres parts.
6.-Cada part l'emborratxarem amb l'almívar que farem bullir anteriorment.
7.-Anirem muntant capes de pa de pessic pintat amb almívar, melmelada i al damunt cobertura de xocolata.
8.-La cobertura és important que la desfeu amb la mantega i la deixeu refredar fins que us agafi un xic de consistència per poder-la treballar.
9.-Finalment banyarem el pastis dues vegades per tal que ens quedi una cobertura ben fina i reservarem a la nevera.
10.-Hi podem fer decoracions amb xocolata blanca
11.-Bon profit!!!


Tagged: ,