dijous, 25 de desembre del 2014



Massa de brioix:
300g de farina de força
90g de sucre
1 ou
100ml de llet
Canyella en pols
Mitja llimona ratllada
Sal
50g de llevat fresc

Elaboració (Segueix enllaç)
Massapa:
200g farina ametlles
100g sucre
40g aigua
Elaboració del massapà:
1.-Coure l'aigua i el sucre a 96ºC i escaldar la farina, remenar enèrgicament.

Elaboració del tortell:
1.- primer de tot farem la massa de brioix:
Barrejarem tots els ingredients primer els líquids i seguidament els secs.
Deixarem reposar la massa que dobli el volum
2.-Estirarem la massa en forma de coca i la farcirem amb la mateixa quantitat de massapà.
3.-L'estirarem ben estirada i li donarem forma de tortell.
4.-Farem uns talls perquè es vegi el massapà i hi clavarem les fruites.
5.-Deixarem fermentar tot plegat, que dobli el volum i ja podrem coure a 180ºC durant 30 minuts.
6.-Quan estigui cuit hi tirarem anís i pintarem amb almívar.

Tagged: ,