divendres, 16 de gener del 2015


Ingredients:
500g de calamar gran
200ml de llet entera

200g de farina fluixa
1 ou
Aigua en gas o cervesa
Sal

Oli per fregir
Elaboració:
1.-En primer lloc netejarem bé els calamars i guardarem les aletes i les pots netes per un altra ocasió.
2.-Els cossos dels calamars els tallarem en anelles i els guardarem en llet uns 30 minuts.
3.-Per altra banda prepararem la salsa,que ha de quedar en una textura que corri el suficient per tapar completament les anelles alhora de fregir. Mesclarem la farina amb l'ou i un raig d'aigua o cervesa i rectifiquem de sal.
4.-Podem reservar una part de la salsa per a fer el caviar més tard.
5.-Tirarem les anelles dins la salsa i posarem l'oli a escalfar.
6.-Quan tinguem l'oli a 180ºC anirem tirant les anelles dins l'oli eviant que es refredi, reservarem aquests en un paper absorvent.

En el moment del servei:
7.-Tornarem a fregir les anelles en oli a 180ºC, aquest cop només entrar i sortir.
8.-Tirarem gotes de la salsa que hem reservat anteriorment per sobre de loli a 180ºC i les pescarem.
9.-Saltarem algunes anelles de calamar que haurem picat a brunoise.
10.-Emplatarem dues anelles de calamar una sobre l'altre i a dins hi posarem el calamar salat i hi barrejarem el caviar de romana.
11.-Podem decorar amb julivert picat i una mica de sal.


Tagged: ,