divendres, 16 de gener del 2015



Ingredients:
1 kg de cargols bovers
OOVE
Sal i pebre negre
200ml brandy

100g de mousselina d'alls
1,5 litres d'OOVE
750g de llet
5 grans dall confitat
sal
3 clares d'ou
100g de sofregit de tomata i ceba concentrat
100g d'all i julivert
Elaboració:
1.-Dejunar els cargols durant una setmana.
2-Netejar en abundant aigua fresca i un xic de vinagre, eliminant tots els excrements i restes vegetals.
3.-Posar en una llauna de forn cap amunt i hi anirem tirant sal i pebre per evitar que surtin.
4.-Els enfornarem a 200ºC durant uns 20 minuts, els treurem i hi tirarem un bon raig d'oli d'oliva i enfornarem fins que s'evapori tot el suc que fan.
5.-Un cop estiguin secs, haurem de tirar un raig de brandy per sobre uns 10 minuts.
6.-Reservem.

En el moment del servei:
7.-Posarem a sobre del primer terç dels cargols la salsa musselina, a l'altre el sofregit i al final lall i julivert i ho enfornarem tot plegat a 200ºC 5 minuts. 

Altres aplicacions:
Els cargols es poden coure de diferents maneres, també es poden Coure a la brasa (llauna estil de Lleida, Bullir en oli, submergits, o bullits directament en aigua, potser la manera més tradicional i per poder-los estofar de diferents maneres, a meva àvia els fa amb sípia, gambes i costelló), també els podem trobar fets a la brutesca o a la flama.


Tagged: ,