dimarts, 29 de març del 2016


Ingredients:
2 alvocats
2 tomàquets madurs (concassé)
100g de salmó marinat escandinava
1 ceba tendra
1 manat de coriandre
1 dl d'Oli Oliva Verge Extra
1/2 llimona
Avellanes torrades
Mahonesa
Salsa soja
Germinats de ceba i col lombarda i pèsol
Gel de llima:
20g de sucre
75g d'aigua
20g de suc de llima
1,2g d'agar agar
Crema d'alvocat:
200g d'alvocat
20g de suc de llima
Gelat d'oliva verda:
250g de crema de llet 35%MG
250g de llet
125g de sucre
4 rovells
100g d'oli oliva VE
Elaboració:
1.-Preparar els ingredients del caneló picat a brunoise fina per tal de fer un farcit.
2.-Mesclarem els tomàquets, amb la ceba tendra, el salmó, el coriandre les avellanes amb una mica de mahonesa i salsa de soja, amanirem amb oli d'oliva i sal.
3.-Procurarem que la mescla no tingui excedent de líquid i prepararem per omplir l'alvocat.
4.-Pelarem els alvocats i els tallarem amb un pelador o bé amb la mandolina de forma transversal que extendrem sobre un paper sulfuritzat, com si es tractés d'un makisushi. Enrotllarem aquesta elaboració i la presentarem en un plat.
5.-El gel de llima: Mesclarem l'agar agar, el sucre i l'aigua i ho farem bullir fins a 109ºC, deixarem refredar i hi tirarem el suc de llima, deixarem gelificar, ho triturarem i ho reservem en un biberó.
6.-La crema d'alvocat que es fa amb la resta d'avocat que ens ha sobrat, es fa triturant i passant la barreja.
7.-El gelat; Batrem els rovells amb el sucre i afegim poc a poc l'oli, fer bullir la llet i crema de llet i afegir-la poc a poc a la preperació.

Muntatge del plat:
1.-Al centre del plat hi posarem el caneló i per decorar al voltant del plat hi posarem punts de gel de llima, de crema d'alvocat i sovre de crostonets de pa hi posarem el gelat.
2.-Acabem la decoració amb els germinats i alguns brots tendres de mesclum amanits.

Tagged: ,