dimecres, 1 de juny del 2016


Ingredients:
2 kg de pèsols congelats
150g de pernil curat
3 cebes grosses
2 grans d'all
sal i pebre blanc
Oli oliva
Crema de pèsols:
1.-Agafarem 1/2l d'aigua amb sal i la posarem a bullir un cop estigui a 100ºC posarem un kg de pèsols congelats al vas de la thermomix i hi afegirem l'aigua, triturarem molt fi i colarem per un colador de malla, reservem.

Pèsols ofegats:
1.-Tallarem la ceba juliana, l'all ben picat a brunoise i amb un fil d'oli ho farem coure tot junt fins que estigui ofegat.
2.-Hi afegirem els pèsols congelats directament que remourem fins a ofegar-los també, han de quedar ben cuits, si cal hi podem posar un xic de vi blanc o bé una mica d'aigua per tal de que no quedin massa secs, convé ofegar-los amb la tapa del rondó.

Per fer el cruixent de pernil, posarem llesques de pernil entre paper sulfuritzat a 150ºC durant 20 minuts, comprovar que no es cremi, reservar i quan sigui fred el trinxem per posar-lo pel damunt.

Finalment, muntarem el plat posant dues cullerades de pèsols al fons del plat, naparem amb la crema de pèsols i coronarem amb pols de pernil. 

Tagged: , ,