dilluns, 6 de juny del 2016


Ingredients:
4 Calamars
200g de douxelle de xampinyons i xalotes
Parfait de melsa de calamar
100g de melsa
100 de mantega
1,5g de pebre blanc
13g de vi dolç
75g de nata líquida 35%
500g de farina
250g de mantega
2 ous
80ml d'aigua
10g de sucre
15 de sal
10g de tinta de calamar
Elaboració:
1.-Farem un crumble (Galeta trencada) per tal d'acompanyar el calamar, amassarem amb tècnica "sableux" la farina amb la mantega i tto seguit la resta d'ingredients, el mínim temps possible. Posarem a coure al forn i anirem trencant la massa durant el procés de cocció.
2.-Amb un talla pastes tallarem un disc de calamar i amb un ganivet afilat obrirem com un llibret.
3.-Posarem a coure el calamar en oli a baixa temperatura fins que canviin el color de translúcits a opacs.
4.-Farcirem amb la douxelle.
5.-Per fer el parfait, blanquegerem les melses i  les escorrem bé, les posarem amb la mantega, la sal, el pebre i el vi dolç a un bany maria i triturerem a 80º, fins que quedi ben fi, afegim la nata i  ho barregem tot amb el turmix. Colem amb el colador fi de malla i estirarem en un placa d'inos. Deixeu refredar a la nevera 
6.-Per muntar el plat farem un aro concèntric de crumble, El calamar farcit al mig i coronem amb una canelle de parfait.



Tagged: ,