dilluns, 5 de desembre del 2022

 





Ingredients:
Per les ametlles caramel·litzades:

100 g d'ametlla crua
50 g de sucre
15 g d'aigua
Unes gotes de llimona
Per la trufa:
145g de nata
20g de mel
170g de xocolata negra
25g de mantega

20g Taronja confitada
Polsim de pólvores del Duc:
Canyella, gingebre, clau, pebre i anís


Elaboració:
1.-Caramelitza les ametlles torrant-les primer al forn, a 160ºC fins que tinguin un color daurat.
2.-En un cassó posa el sucre i l'aigua i fes bullir fins que aquest es comenci a daurar, tot seguit afegeix el suc de llimona, remena i afegeix les ametlles CALENTES! segueix remenant i al final posa la mantega i remena fins que estigui completament integrada, estira les ametlles sobre un paper i mira de separar-les sense cremar-te.
3.-En un altre cassó, prepararem la trufa, escalfa la nata i la mel i un polsim pólvores del Duc fins els 70ºC, deixa caure la nata sobre la xocolata en dues tandes i remena en cercles de dins cap a fora... remena fins a integrar les dues bases.
Hem de mesclar bé per integrar els elements. Just quan arribi a integrar-se tot podrem posar la mantega i acabar remenar.
4.-En un motlle de torró, posa un dit de la trufa, enfonsa unes ametlles i uns tallets de taronja confitada i torna a cobrir amb més trufa, finalment posa algunes ametlles més i reserva en fred...

OBSERVACIONS:
A la trufa s'hi pot afegir licor, com ROM o purè de fruites.
En aquests casos es pot substituir part de la nata, o bé tota per aquests líquids, tot i que convé afegir-los que no siguin freds de nevera...

Tagged: