dilluns, 18 d’octubre del 2021

 


Base de la coca:

Farina de força 600g

Llevat de flequer 20g

Sucre 12g

Sal 14g

Aigua mineral 250g

Oli d'oliva 160g

Tomàquet sec 6g

el secret d'aquesta coca és com l'estirem, primer de tot hem de amassar els ingredients tots junts, deixar reposar 30 minuts a temperatura ambient, tot seguit farem boletes de 30g que deixarem reposar 10 minuts més i finalment anirmem estirant aquestes boletes, amb un corró desde el mig cap a munt i del mig cap avall, en tres vegades per respectar la tensió del gluten. d'aquesta manera ens permetrà deixar la base de la coca el màxim de fina possible.

Un cop estirada, la courem a 220ºC durant 4 minuts, cosa que ens permetrà poder-la farcir amb l'escalibada i finalment poder enfornar-la a 180ºC fins que agafi color, amanirm amb un raig d'oli d'oliva i salem amb el crumble i l'arengada. 

Farça:
Escalivada de pebrot, albergínia i ceba.
Arengada
Crumble d'oliva negra:
Farina fluixa 100g
Mantega 80g
Sucre 25g
Oliva negra 200g

Mesclar tots els ingredients i coure al forn com una galeta, trencar i reservar per afegir en forma de pols pel damunt de la coca com si fos sal.