dijous, 7 de setembre del 2023

 


Nigiri:

Boletes d'arròs cobertes de diferents talls de verdures, peix, carn o altres...

Maki:

El típic enrotllat d'alga nori amb arròs i farcit de diferents ingredients...

Futomaki (De mida més gran) Hosomaki (De mida més petita)

Uramaki:

El maki del revés

Temaki:

També enrotllat però en aquest cas en forma de cornet.

Gunkan:

En una base d'arròs embolicada d'alga nori, acabem d'omplir la part que sobre d'ous de salmò, podem decorar amb mahonesa o farcir de tartar...

Ingredients:

Fulles d'alga nori, d'arròs, mirin, Sucre, alvocats, salmó fumat, cogombre, aous de salmò, mango.

Cocció de l'arròs de sushi:

Necessites un arròs de varietat japònica, mai índica, com el Basmati o llarg, si no volem comprar arròs de sushi en podrem utilitzar tranquilament de Bomba, ja que necessitem un arròs de gra curt que ens permeti crear un arròs cuit glutinòs sense excés de midò.

Netejar 3 o 4 cops l'arròs a sota l'aixeta i amb l'ajuda d'un colador, fins que ens quedi l'aigua ben clara.

Deixa reposar l'arròs 50'

Neteja de l'arròs:

El rentarem amb aigua fresca i fregant-lo entre si amb les mans, unes 7 o 8 vegades o fins que surti l'aigua clara, sense midó.

1.-Posa en una olla 440g d'aigua per 400g d'arròs.

2.-Tapa l'olla amb la tapa, és important que tapi bé, sinó l'ajudes amb un paper de plata. No destapis fins al final.

3.-Posa l'olla a foc fort fins que comenci a bullir i tot seguit abaixes el foc al mínim.

4.-Deixa coure 15 / 17 minuts i pares el foc, NO DESTAPIS L'OLLA!

5.-Deixa reposar 15 minuts més.

6.-Per refredar el mescles amb el 60g vinagre, 30g sucre i 12g sal.

Amaniment del mirin:

Per cad kg d'arròs cuit, 250g de vinagre, 10 cullerades de sucre i 3 cullerades de sal.