PICANTÒ AMB POMA I SIDRA
Ingredients per 4 persones
4 picantons
100gr d'avellanes torrades
2 pomes golden
150ml de sidra
20gr de mantega
4 branquetes de romaní
1 llimona
llard de porc
oli d'oliva
sal i pebre
1- Netejar el picantó i passar-lo per la flama.
2- Salpebrar-los per dins i posar un tros de llimona i una branca de romaní.
3- Lligar-los i reservar-los.
4- Tallar la poma a quarts i reservar.
Elaboració
1- Posar en una brasera la peça de pollastre i amanir-lo amb oli, llard, sal i pebre.
2- Coure al forn a 190ºC durant 20 minuts. Ruixar amb la sidra, girar les peces i continuar la cocció
a forn a 160ºC durant 15 min. aprox.
3- A partir d’aquest moment, controlar la cocció del pollastre i anar girant les peces i afegint aigua
si es necessita, 5 minuts abans de terminar la cocció posar les prunes i els pinyons.
4- Els quarts de poma coure’ls a foc suau amb una nou de mantega i un fil d’oli, salpebrar-les.
8- Quan el pollastre sigui cuit treure els fils.
9- Els sucs de coccions colats reservar-los com a salsa.
Muntatge
1- El picantó es serveix en una safata per desossar-lo davant del comensal (o s'emplata desde cuina
desossat).
2- La salsa es serveix en salsera.
VARIACIONS:
Picantó en dues coccions.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada