diumenge, 15 de setembre del 2013

GALETES COOKIES


Ingredients per a 80 minicookies

150 g de xocolata negra (trossejada)
150 g de sucre
115 g de mantega (a temperatura ambient)
1 ou (lleugerament batut)
¼ d’extracte o essència de vainilla (també pot ser vainilla ensucrada)
155 g de farina
Un pessic de llevat
100 g d’anacards crusos (o anous, o fruits secs)

Mise-en-place

  1. Preescalfeu el forn a 180 graus.
  2. Unteu la plata del forn amb mantega fosa i deixeu que es refredi (o folreu-la amb paper vegetal). 
Elaboració

  1. Mescleu i bateu la mantega amb el sucre, després bateu l’ou i finalment la vainilla sense deixar de batre.
  2. Trossegeu la xocolata a la mida d’una pansa.
  3. Piqueu els anacards (en un morter o en un molinet de cafè).
  4. Tamiseu (amb un colador fi, de te) la farina i el llevat, i mescleu-ho amb els anacards.
  5. Afegiu-hi la meitat de la barreja de mantega i sucre, bateu-ho bé i després incorporeu-hi la resta de la mescla i els trossos petits de xocolata.
  6. Ja teniu la massa amb què farem porcions d’una cullera, que deixarem a la plata i aixafarem per donar-li forma de galeta.
  7. Fornegeu uns quinze minuts o fins que estiguin enrossides (fins a 25 minuts com a màxim).
  8. Alerta en treure les galetes del forn que no es trenquin, ja que en els primers instants són molt delicades.
Acabat

Refredar les galetes i conservar-les en film per evitar que s'estovin.

Tagged: