MONGETA SECA amb CLOÏSSES
Cuina regional ASTURIANA
Recepta inspirada en una del Cuiner JOSÉ ANDRÉS
Recepta inspirada en una del Cuiner JOSÉ ANDRÉS
Ingredients per a 4 persones
250gr de mongetes seques
20 cloïsses
1'5L d'aigua mineral
1 ceba
1 porro
1 porro
1 tomàquet madur
1 pastanaga petita
julivert
oli d'oliva verge
sal
1- Posar les mongetes seques en remull la nit anterior.
2- Pelar la ceba i la pastanaga.
Elaboració
1- Posar a coure les mongetes seques amb un porro, ceba i pastanaga amb l'aigua mineral, a foc suau, quan arrenqui el bull abaixar el foc
2- Escumar i afegir l'AOVE i la branca de julivert.
3- Anar incorporant aigua poc a poc per tallar la cocció i deixar les mongetes seques ben fines. (NO REMENAR AMB CULLERA) Objectiu tenir el màxim de mongetes enteres al final de cocció.
4- Retirar les verdures i triturar-les amb una mica d'aigua de cocció i alguna mongeta.
5- Incorporar el triturat a l'olla i deixar coure 10 minuts més.(NO REMENAR AMB CULLERA)
6- En un altra olla amb aigua i sal obrir les cloïsses escaldant-les, (just obrir) reservant el suc de cocció que afegirem a les
mongetes seques. Acabar d'obrir-les amb la "puntilla".
Muntatge
1- Posar les mongetes seques en un plat fondo ben sucoses i les cloïsses.
2- Disposar les cloïsses just escaldades sobre les mongetes seques.
3- Acabar amb una clova girada al damunt i un fil de julivert liquat.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada