SARDINES EN ESCABETX
Ingredients:
1 kg de sardines
1/2 cabeça d'alls
2 fulles llorer
Pebre negra
Orenga
Branqueta de farigola
Pebre vermell dolç de la Vera
Farina
1/2 L AOVE
100 ml viblanc
100 ml vinagre blanc
sal
Elaboració
1- Netegem les sardines d'escames, cap i tripa.
2- Assequem bé i enfarinem i fregim en oli molt calent.
3- En el mateix oli hi afegim alls pelats, el llorer i la resta de l'oli fregim fins que els als estiguin cuits.
4- Afegim els aromàtics; orenga, farigola...
5- Un cop l'oli estigui una mica més fred hi afegim el pebre vermell de la Vera i el vi blanc, deixem evaporar l'alcohol i afegim el vinagre i la sal.
6- Deixem reduir 5/10 min.
7- Mullar amb aquest preparat les sardines i deixar a la cambra alguns dies.
Variacions:
Prepara un peix "en adobo"
Preparar un líquid de maceració amb:
Vinagred e vi blanc
Aigua
Sal
Llorer
Romaní
Pebre negre
I les espècies que volem afegir...
Deixar macerar de 24 a 36 hores, escórrer.
Es pot coure a la papillote, a la planxa o bé arrebossat i fregit.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada