dijous, 14 de novembre del 2013

ÀNEC A LA TARONJA

Ingredients per a 4 persones
1 ànec mut
2 taronges
400gr de bresa
150ml de brandi
1 fulla de llor i farigola
oli d'oliva
sal i pebre
Ingredients per la salsa de l'ànec:
125gr de sucre morè
125gr de vinagre de Xerès
100ml de cointreau
100ml de suc de taronja natural
100gr de melmelada de maduixa
Mise-en-place
1- Netejar i polir molt bé l'ànec, lligar-lo per donar-li bona forma durant la cocció.
2- Treure els grills de les dos taronges, conservar el suc per fer la salsa.

Elaboració de la salsa
1- Fer un almívar amb el vinagre i el sucre.
2- Quan perdi força incorporar els altres ingredients.
3- Deixar coure 4 minuts i reservar.

Elaboració de l'ànec
1- Posar l'ànec, amb els pits a dalt, en una safata a la mida ben amanit amb oli, sal i pebre. Coure'l
20 minuts durant 190ºC, fins daurar la pell.
2- Posar el brandi per sobre l'ànec i la bresa en la safata, donar la volta a l'ànec i coure'l 25 minuts
més a 170ºC.
3- Incorporar una mica d'aigua a la safata i continuar la cocció, sense girar l'ànec, 30 minuts més a
170ºC.
4- Girar l'ànec i deixar coure'l uns 15 minuts més a 170ºC.
5- Reservar l'ànec per tallar-lo a quarts, passar la salsa pel passapurés i colar-la, treure-li el greix.
6- Barrejar la salsa d'ànec amb el suc de cocció.
7- Marcar els grills de taronja naturals amanits amb una mica d'oli i sal.

Muntatge
1- Posar l'ànec al plat amb la salsa per sobre, a un costat els grills de taronja.

Tagged: ,