PANELLETS DE TOTS SANTS
Ingredients
1 Kg de farina d'ametlla
800 g de sucre
150 gr de patata bullida amb pell
la pell de 1/2 llimona
30 gr d'anís dolç
Elaboració
1- Passarem pel passapuré la patata bullida i pelada.
2- Amassarem la patata amb el sucre i la farina d'ametlla i obtindrem un massapà.
3- Afegirem l'anís i la pell de llimona i ho acabarem de treballar fins que ens quedi ben lligat i es desenganxi del recipient.
4- Deixarem reposar el massapà unes 12 hores perquè ens agafi cos (pas important no obviar)
5- Passat aquest temps agafarem porcins del massapà i en farem boles de diferents gustos.
6- Per tal de fer els de pinyons i que no ens caiguin un cop bolejats és deixar una estona abans en remull els pinyons amb el rovell i una mica d'aigua, els pinyons agafem humitat i d'aquesta manera s'enganxen més bé al massapà.
7- Ho posarem a coure a 225ºC fins que agafin color, és important no coure gaire estona aquest massapà ja que sinó queda sec.
8- Un cop tenim la base preparada en podem fer d'altres varietats com:
De cafè: 30g/Kg de cafè soluble
De Xocolata: 50g/Kg
De taronja: 4 pells de taronja ratllada / Kg
De taronja: 3 pells de taronja escaldada i en almívar / Kg
De coco: Arrebossar amb coco
També els podem fer de moniato o bé de castanya.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada