dijous, 21 de novembre del 2013

COQUES a la CASSOLA D'ALGUAIRE

Ingredients

Per a la infusió d'espècies:
80g de cilantre
80g de matafaluga
10g d'anís estrellat
15 anisets
1 branca de canyella
1 tub d'essència de vainilla
1 tub d'essència de llimo
3/4 de L d'aigua

Resta d'ingredients:
6 ous
180 g de sucre
30 g d'oli d'OOVE
60 g d'anís dolç
sal c/s
1 sobre d'impulsor
1,5 kg de farina de mitja força
30 g de llet entera

Elaboració:

1- En primer lloc elaborarem en decocció totes les espècies llevat dels tubs d'essència. ha de quedar 1/4 de L de líquid. Refredar i reservar.








2- Barrejarem tots els ingredients fins aconseguir una massa líquida homogènia on afegirem en forma de pluja havent tamisat tota la farina i a mig fer el llevat.






3- La massa ha de quedar seca, que es desenganxi de les parets però no ha de quedar massa forta.

4- Deixarem reposar i/o fermenta la massa a 30ºC durant 2 o 3 hores.

5- Formarem les coques amb l'ajuda d'un drap sec de cotó. (tradicionalment es fa en el genoll de les tietes, però com diu la tia Carme, a l'escola ho podeu fer amb el cul d'una olla)

6- Fregirem en abundant oli d'OOVE les coques i un cop fregides les ensucrarem.

MOLTES GRÀCIES PER AQUEST REGAL TAN BONIC!!!

Tagged: ,