dilluns, 4 de novembre del 2013

ESPATLLA DE TERNASCO FARCIDA


Ingredients per a 4 persones
1 espatlla de xai d'1Kg aprox
1 ou
1 llesca de pa sense crosta
canyella en pols
4 grans d'all
1 ceba gran
2 pastanagues
1 branca de romaní
1 branca d'estragó
julivert i ciboulette
200ml de Xerès sec
oli d'oliva
sal i pebre

Mise-en-place

1- Desossar l'espatlla, salpebrar-la i deixar-la ben estesa sobre la taula de treball.
2- Pelar i picar els alls.
3- Posar en un bol el pa, el vi, els alls picats, les herbes aromàtiques mòltes, sal, pebre i l'ou, 
barrejar-ho bé. 
4- Farcir l'espatlla amb el farcit anterior i lligar-la bé.
5- Pelar i tallar a mire-poix la ceba i la pastanaga.

Elaboració

1- Ofegar les verdures i reservar.
2- En una safata posar els ossos i l'espatlla farcida amanida amb una mica d'oli, sal i pebre. 
3- Coure al forn a 190ºC uns 30 minuts. En aquest punt posar les verdures cuites i el vi, que hagi 
sobrat després de remullar el pa.
4- Entrar de nou al forn a 160ºC durant 60 minuts més, de tant en tant s'ha d'anar mullant i si cal 
afegir una mica d'aigua.
5- Retirar el xai i treure els fils, un cop fred tallar. Reservar el suc de cocció.

Muntatge

1- Posar dos talls d'espatlla amb una mica de salsa.
2- Es pot acompanyar amb patates panadera.

Tagged: ,