dilluns, 4 de novembre del 2013

LLUÇ AMB SALSA VERDA


Ingredients per 4 PAX
1500gr de lluç (4 talls d’uns 200gr de pes per persona)
300gr de cloïsses
15ml de xerès sec
25gr de all
10gr de julivert
q.s. fumet blanc
q.s de farina
q.s de sal
q. s d’oli

Mise-en-place

1- Netejar el lluç, escatar-lo i reservar el cap pel fumet. La cua tallar-la en 4 trossos d’uns 200gr 
aprox.
2- Picar el julivert. Reservar.
3- Picar els alls. Reservar.

Elaboració

1- Passar per farina el lluç, molt lleugerament, i amanit amb sal.
2- Escalfar l’oli i ofegar l’all (no ha de quedat daurat però si cuit)
3- Posar el peix i deixar que la carn es vagi fent poc a poc uns 3 minuts.
4- Afegir les cloïsses perquè s’obrin i deixin anar el suc interior.
5- Donar la volta al peix i tapar la cassola, anar movent la cassola amb moviments evolvents per 
anar lligant la salsa.
6- Afegir una part del julivert fresc, el xerès i una mica de fumet, moure una mica més i afegir el 
julivert restant.

Muntatge

1- Posar en plat fondo el tall de peix amb 6 o 7 cloïsses al voltant.

Tagged: ,