dijous, 14 de novembre del 2013

TRUITES DE RIU A LA NAVARRA O A LA RIOJANA


Ingredients per 4 persones
4 truites de riu 
75gr. d’ametlla crua laminada
100gr. de pernil salat
q.s d'oli de gira-sol per fregir el peix
q.s de farina per fregir el peix
20 espàrrecs verds
Ingredients per la velouté de peix:
200gr de fumet blanc de peix
15g de farina
15gr de mantega
q.s de sal
Mise-en-plase
1- Obrir les truites per treure-els-hi les espines. Farcir les truites amb el pernil salat tallat ben fi. 
2- Torrar les ametlles al forn untades amb una mica d'oli i sal, 160ºC durant uns 6 minuts aprox.
3- Tallar els espàrrecs a la mandolina.

Elaboració
1- Passar el peix per farina i fregir-lo amb cura, per totes dues cares. Reservar.
2- Fer la salsa velouté de peix i afinar-la de sal, reservar.
3- Marcar les betes d'espàrrecs a la planxa.

Muntatge
1- Posar la velouté a sota, a sobre la truita de riu ben calent i per acabar fer un niu d'espàrrecs amunt 
del peix i repartir les ametlles torrades.

Tagged: ,