dimarts, 10 de desembre del 2013








Ingredients:

Per la massa "airbag"
320 g de farina
190g de llet entera tèbia
26 g de llevat fresc
5 g de sal
2 bosses de tinta de calamar

Per el bany de MARTINI
500 g de vermut blanc o negre
12,5 g de gelificant vegetal

Per el llagostí al FINO
Un llagostí per persona
500 g de FINO

Elaboració del musclo:
1- Elaborarem la massa "airbag"
2- Barrejarem la llet, el llevat fresc i la tinta de calamar.
3- Amassarem els sòlids amb els líquids, aconseguint una massa homogènia.
4- Deixarem la massa en repòs.
5- Allisarem la massa a 2 ml d'espessor i tallarem formes de llàgrima de la mida d'un musclo.
6- Posarem al forn a 200ºC en sec durant 13 min
7- Tallarem les dues parts de les cloves 
8- A banda farem bullir el MARTINI amb la gelatina vegetal i ho reservarem.
9- En el moment del "passe", col·locarem una clova amb cada musclo, sobre d'un llit de sal gruixuda.


Elaboració del llagostí al FINO:
1- En una safata hi posarem el FINO, i a sobre un sedàs o colador amb les gambes pelades però amb cap i sense cua amb un polsim de sal.
2- Taparem pel damunt, hermèticament amb film transparent i ho posarem tot sobre d'una planxa o bé al forn.
3- Arrencarem el bull del FINO i ho deixarem tres minuts.

Muntatge:
Sobre d'un llit de sal posarem el musclo, i al costat la gamba calenta.


Tagged: ,