dimarts, 14 de gener del 2014

CABELL d’ÀNGEL

(Taller de fruites i melmelades SETMANA GASTRONÒMICA)




INGREDIENTS:
1 kg de carbassa
1,750 aigua
800g de sucre
1 branca de canyella
1 llimona

MISE-EN-PLACE
1-Netejar la pell de la carbassa
2-Trencar la carbassa i posar-la a escaldar per tal de poder separar bé la pell i les llavors
3-Pesar la polpa i per cada kg d’aquesta seguir l’elaboració amb els ingredients que es descriuen en aquesta recepta
4-Raspar una llimona i esprémer-la per fer-ne suc

ELABORACIÓ
1-Bullir la polpa en aigua que la cobreixi uns 40 minuts fins que quedi transparent
2-Escòrrer i refredar en aigua freda
3-Desfilar a ma ja que si ho fem amb turmix o passapurès perdríem els fils típic del cabell d’àngel i esbandir 2 o tres cops més.
4-Preparar un almívar de 1.750L d’aigua i 800 de sucre, el coem fins que faci bombolles grosses.
5-Hi afegim el suc de la llimona amb la pell raspada
6-Hi podem tirar la canyella
7-Hi afegim la polpa desfilada
8-Coem ¾ d’hora
9-Empotem en calent
10-envasar al buit i reservar



Tagged: ,