dimarts, 14 de gener del 2014

MELMELADA de LLIMONA

(Taller de fruites i melmelades SETMANA GASTRONÒMICA)


INGREDIENTS:
2 kg de llimones
1,5 kg de sucre
                                   Gassa (estameña)

MISE-EN-PLACE
1-Netejar les llimones

ELABORACIÓ
1-Escaldar 5 minuts les llimones en aigua bullint
2-Tallar les llimones en dos i escórrer el suc.
3-Pelar la pell i tallar-la juliana
4-Guardar les llavors en una gassa lligada
5-Posar una cassola al foc amb 3 litres d’aigua, el farcellet de pinyols i quan bulli l’aigua tirar-hi les pells i coure de 20 a 25 minuts
6-Afegir el sucre, remenar perquè es dissolgui el sucre
7- Coure 20 minuts
8-Afegir el suc de les llimones
9-Coure 10 minuts més fins aconseguir el punt de textura
10-Escumar
11-Empotar
12-Esterilitzar

Tagged: ,