dimarts, 11 de febrer del 2014

GRAELLADA DE VERDURES AMB SALSA ROMESCO




Ingredients per 4 persones
2 pebrots vermells
2 pebrots verds
4 tomàquets petits
4 patates petites
12 cebetes platillo
1 carbassó
1 albergínia
12 espàrrecs
q.s d'oli d'oliva
q.s de sal Maldon

Ingredients per la salsa romesco
200gr de tomàquet
1 cabeces d'all
2 unitats de nyores
20gr d'avellanes
20gr d'ametlles
100ml d'oli d'oliva
5ml de vinagre de xerès

Mise-en-place
1- Netejar els pebrots i tallar-los a tires grosses.
2- Pelar el tomàquet i tallar-lo a quarts, sense la grana.
3- Escaldeu les cebetes de platillo i peleu-les.
4- Netejar el carbassó i l'albergínia, tallar ambdós verdures a rodanxes gruixudes de forma
transversal.

Elaboració de les verdures
1- Escaliveu les patates al forn embolicades amb paper d'alumini i individualment, uns 40 minuts.
2- Escalfeu una planxa o una paella i amb un fil d'oli aneu coent les verdures, una a una, donant el
temps necessari depenent de la duresa de cada una d'elles.

Elaboració de la salsa romesco
1- Escalivar els tomàquets i els alls.
2- Pelar els tomàquets i treure la grana. Pelar els alls
3- Posar en remull la nyora per treure-li la polpa.
4- Triturar a la thermomix tots els ingredients: polpa de nyora, tomàquet i alls, fruits secs, oli,
vinagre, sal i pebre.
5- Rectificar de sal i pebre i reservar.

Muntatge
1- En un plat, col·locar les diferents verdures per grups. Servir a part, la salsa romesco.

Tagged: ,