Brunyols de setmana santa
(Recepta de la Granja Mora de Girona WEB)
Ingredients:
1kg farina
60g llevat premsat
200g sucre
200ml aigua
5 ous
100 ml de nata líquida
50g mantega
50g llard de porc
10g sal
1cc canyella en pols
2 raspadures de llimona
50g anís
1 copa d'anís dolç
1 copa de ratafia
1.-Desfer el llevat amb aigua tèbia i uns 100g de farina, funyirem un panet i el deixarem fermentar fins que dobli el seu volum
2.-Barrejarem tots els ingredients líquids, on hi barrejarem el panet fermentat primer i després ho juntarem tot amb els sòlids.
3.-Un cop tot ben incorporat ho deixarem fermentar en un vol gran untat amb oli, tapat amb fil.
4.-Amb la massa fermentada (doblant el volum) formarem els bunyols (petites rosquilles) que deixarem fermentar novament procurant tapar per tal de que no ens agafi crosta.
5.-En aquest punt els fregirem en oli ben calent donant-los la volta.
6.-Ensucrar amb sucre llustre i una mica d'anís en esprai
Altra recepta: (Miquel B. Costabella)
500g de farina de 1/2 força
100g de sucre
3 ous
150g d'aigua tèbia
50g de mantega
25g de matafaluga (anís en gra)
5g de coriandre en gra
50g de llevat de parís
3 llimones ratllades (50g)
5 g de sal
500g de farina
50g de sucre
5g de sal
10g de matafaluga
5g de coriandre
2 llimones ratllades
2 ous
100ml de nata
50ml d'anís
50g de llevat de parís
Brunyols de Sant Feliu o de Triangle
500g de farina
150g de sucre llustre
50g de mantega
50ml d'aigua
2 llimones
10g d'impulsor
3 ous
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada