dilluns, 29 de setembre del 2014

Ingredients:

1200g Farina de mitja força
100g de mantega
5g de sal
600g d'aigua
1000g mantega

300g de nata 35% MG
200g de sucre per Litre de nata
5% estabilitzant

Elaboració:
1.-Tamisar la farina sobre un paper, tirar-la dins la màquina per amassar, l'aigua i la sal juntament amb els 100 g de mantega, posa la màquina en marxa, s'ha d'amassar amb el ganxo.
2.-Amassarem fins que la farina hagi integrat bé i estigui ben hidratada, agafarem una mica de pasta per comprovar aquest fet.
3.-Traurem la massa de la màquina i la deixarem reposar practicant un tall en creu al mig, reposarà tapada amb un drap, 10 minuts.
4.-Obrirem la massa en creu i disposarem la grassa, que la tindrem a la mateixa textura que la massa, al mig tancarem bé i donarem la volta a la massa.
5.-A partir d'aquest punt ja podrem començar a plegar-la, farem 5 simples, 3 simples i 2 dobles o bé 2 senzills i 2 dobles.
6.-Sempre que pleguem haurem de reposar la massa per tal de que perdi nervi i la grassa no surti.
7.-Estirarem la massa després de fer el plec per la banda contraria on haguem fet el plec.
8.-Finalment estirarem el full, tallarem en forma circular i un cercle al mig  pintarem amb ou líquid, tirarem ametlla laminada o granet i finalment sucre, enfornarem a 180ºC durant 30 minuts, si ho podem coure en un forn de sola molt millor.
9.-Montarem la nata, afegirem el sucre i finalment l'estabilitzant.
10.-Un cop freds els tallarem pel mig, muntarem nata, amb 200g de sucre per litre i un 5% d'estabilitzant, farcirem, taparem i podem servir.


Tagged: ,