dilluns, 29 de setembre del 2014


Ingredients:
1 Kg de tomàquets madurs
1 gra d'all
1 ceba petita
1/2 pebrot verd
300ml d'oli d'oliva
5ml vinagre de Mòdena
3ml de vinagre de Xerès
4 llesques de pa grans (sense crosta)
5gr mostassa de gra antiga
sal i pebre

Mantega de cacao, color liposoluble vermell.

Pre-elaboració:
1- Netejar i tallar a trossos els tomàquets i el pebrot.
2- Pelar i tallar a trossos la ceba i l'all.
3- Posar una llesca de pa en remull amb una mica d'aigua.
4- Tallar a daus les altres llesques de pa i torrar-les al forn.
Elaboració:
1-Triturar tots els ingredients del gaspatxo: el pa mullat, el quilo de tomàquet, la ceba, l'all, el
pebrot, l'oli, el vinagre de Mòdena i el de Xerès, la mostassa, la sal i el pebre.
2- Colar-lo, rectificar de sal i pebre i reservar a la nevera.
3-Omplirem els motlles de silicona petits de mitja esfera, els omplirem i ho posarem a congelar
4-Amb l'ajuda d'una agulla de farmàcia enfonsarem les esferes una a una dins de la crema de cacao i reservarem en paper film.
Servei:
1- Posar el gaspatxo al plat amb un fil d'oli i a banda el pa torrat.
2- Presentar dues tassetes una el "salmorejo", l'altre el "gazpacho" i finalment el bombó de gazpacho.
      (Caldrà ou i pernil curat per a la presentació del salmorejo)
Decoració:
Podem fer un cruixent de pernil curat per al salmorejo.

Tagged: ,