dilluns, 6 d’octubre del 2014


Ingredients:
600g de galta de vedella
1 pastanaga
1 porro
1 ceba
1 tomàquet
2 grans d'all
vi negre
Brandy
OOVE, sal i pebre

Per el farcit:
80g xalota picada brunoise
160g de bolets
40g de mantega

Per a la crema de cogombrets:
200g de cogombrets amb la seva aigua
1,5g d'agar agar
OOVE pe lligar

Elaboració:
1.-Blanquejar la galta en aigua bullint durant 5 minuts per treure les restes de sang.
2.-Sofregim en un rondó amb OOVE els alls partits, la ceba, el porro i la pastanaga.
3.-Un cop tinguem la base feta, i ben enrossida hi afegirem la galta que courem a foc mig-alt
4.-Quan estigui a punt de començar a enganxar-se i afegirem un raig generós de brandi, ho flamegem
5.-Afegirem el vii aigua fins a cobrir i ho deixarem coure per espai de tres o quatre hores a foc molt fluix que faci xup-xup. Al final rectifiquem de sal i pebre.
6.-Un cop les galtes estiguin ben tendres les traurem d'aquesta salsa i les deixarem refredar un xic que es puguin manejar amb les mans.
7.-En aquest espai de temps elaborarem el farciment, picarem els 200g de xalota que sofregirem amb 40g de mantega ben fondejat i hi afegirem els bolets també picats, rectifiquem de salt i ho deixem ben sec.
8.-Per formar la terrina esqueixarem la carn i anirem fent capes de carn i farcit. (Acabem amb carn)
9.-Aquesta terrina s'ha de deixar refredar, en fred i premsant lleugerament a cambra, com a mínim unes 30 hores.
10.-PER LA CREMA DE COGOMBRETS: Triturarem els cogombrets amb l'aigua i ho colem ben fi, afegirem l'agar agar i ho fem bullir, ho deixem refredar perquè qualli i ho triturem colem i el podem posar en un biberó.
11.-PRE-SERVEI:
Courem els bolets al forn a 180ºC durant 20 minuts, un cop cuits escaldarem en oli l'all i el julivert i el tirarem per sobre dels bolets, reservem en un gastro petit.
Tallarem la terrina per racions i la reservarem.
lligarem la salsa resultant de l'estofat i la mantindrem calenta.
12.-SERVEI:
Per muntar el plat, en plat calent disposarem la ració de galta al centre del plat, naparem amb la salsa calenta, farem tres punts de crema de cogombrets i de guarnició hi posarem els bolets al forn.
13.-Bon profit.

Tagged: ,