dimarts, 25 de novembre del 2014


Ingredients:
2 ànecs
Greix d'ànec i oli
1 cabeça d'alls
sal i pebre

500ml d'Oporto
Fons fosc
Roux fosc
Q/S sal

Patates
Fons fosc
Romaní i all
Q/S sal i pebre

Elaboració:
1.-24h abans de servir l'ànec salpebrem les cuixes i hi trencarem els alls, ho amarem tot plegat i deixem que reposi en cambra.
2.-El dia següent rentarem i eixugarem les cuixes i les submergirem en greix d'ànec i OOVE, les deixarem coure a foc lent a la planxa per espai de 2 o 3 hores sense que bulli o fins que siguin tendres, dependrà de l'ànec que utilitzem...
3.-Mentre tant podem preparar les patates fondant que pelarem i tallarem discs de 2,5 cm d'alt per 5cm de diàmetre, matarem els cantons i fregirem en un sauté amb una mica d'oli que no cobreixi.
4.-Quan estiguin marcades les hi donarem la volta i hi abocarem fons fosc que cobreixi just, una petita branca de romaní, sal i pebre i un gra d'all. Deixem coure fins que s'hagi evaporat tot el suc i es comenci a fregir el segon costat de la patata i reservem.
5.-Per a la salsa d'oporto posarem a reduir el vi d'Oporto en un cassó, quan hagi bullit uns minuts hi afegim el fons fosc i el lliguem amb un roux fosc, arrenquem el bull de nou fins a aconseguir la textura desitjada, afinem de sal.
6.-Per al magret, només haurem de marcar-lo en oli roent i al moment del servei acabar-lo al forn, llescar i napar lleugerament amb la salsa d'Oporto.
7.-Per servir aquest plat ho farem desossant mitja cuixa molt tendra de l'ànec que hem de servir calenta acompanyada de tres escalopes de magret, napades lleugerament de salsa d'Oporto i una patata fondant amb una branca de romaní tendra. 

Tagged: ,