dimarts, 25 de novembre del 2014

Ingredients per 2 litres d'escudella:
500gr. Ossos de vedella tallats
250gr. Costella de vedella tallada
250gr. Espinada de porc tallada
500gr. Carcanades de pollastre
1/8 Gallina
1/2 Peu de porc
1/4 Careta de porc
15gr. Segí
100gr. Ceba
50gr. Pastanaga
150gr. Porro
50gr. Xirivia
100gr. Nap
25gr. Api
3L d'aigua
25gr. d'arròs
Sal 
Mise-en-place
1.-La nit anterior posar les carns (menys el segí) en aigua, vinagre i sal.
2.-Pelar i tallar les verdures a mire-poix. Reservar.

Elaboració
1.-Posar les carns netes i escorregudes en una olla i cobrir-les amb 3 litres d'aigua (afegir també el segí).
2.-Quan arrenqui el bull escumar.
3.-Deixar coure tapat durant 1 hora a foc mitjà.
4.-Afegir les verdures i salar. Deixar coure durant 45 minuts més.
5.-Afegir l'arròs i deixar coure durant 15 minuts més.
6.-Colar i reservar en fred per retirar el greix.

Per a la pilota:
Agafarem 40g de carn picada de porc per persona i els barrejarem amb 20g de botifarra vermella, all i julivert picat i una mica d'ou per lligar la massa, en farem pilotes petites que enfarinarem just abans d'entrar al caldo, les farem bullir fins que siguin cuites.

Per a la col, l'escaldarem i fixarem el color en aigua amb gel, només reservarem les fulles més verdes. també reservarem algun cigró de la cocció que hagi quedat enter.


Tagged: ,