divendres, 12 de desembre del 2014


Ingredients:
Consomé d'all escalivat:
5 grans d'all
OOVE
500 ml d'aigua
Sal
10 g de gelspessa
1.-Sofregirem l'all fins que ens agafi lleugerament el color torrat.
2.-Hi abocarem l'aigua, la sal i deixarem bullir per espai de 20 minuts.
3.-Colarem per un colador ben fi i hi afegirem la gelespessa.
4.-Ho posarem a bullir i omplirem dos dits dels gotets i reservem en calent.

Per a la sopa d'all:
3 alls
1 raig d'OOVE
400 ml d'aigua
Retalls de pa sec
Sal
1 branca de farigola fresca

1.-Sofregirem lleugerament l'all, hi afegim l'aigua i abans de bullir hi afegirem les rostes de pa sec i torrat, que deixarem bullir tot plegat.
2.-Triturarem la sopa un cop hagi bullit uns minuts, un cop parem el foc hi afegirem la branca esbandida de farigola, deixarem reposar 10 minuts tapat amb un drap (net) i la colarem amb el colador xinès.
3.-Posarem al punt de sal i reservem en calent.

Gelatina calenta d'all escalivat:
5 g d'agar agar
150g d'all escalivat
350g de llet
q/s sal
1.-Triturar l'all confitat amb la crema de llet.
2.-Afegir l'agar agar i arrencar el bull.
3.-Disposar en motlles petits
4.-Refredar i reservar.

Escuma calenta d'all confitat:
30g de farina fluixa
30g de mantega
150g de llet entera
125g d'all escalivat
100g de nata 35% MG

30g mantega

1.-Farem un roux amb 30g de farina i 30g de mantega, amb la llet i una mica de sal.
2.-Triturarem la nata amb l'all
3.-Mesclarem les dues preparacions i ho escalfarem per coure la nata.
4.-Deixarem refredar fins als 40ºC i afegirem la mantega amb unes bateres.

Muntatge del plat:
1.-Tindrem el got amb dos dits del consomé gelificat.
2.-Hi abocarem la sopa d'all i farigola.
3.-Hi afegim l'escuma i finalment coronem amb fulles fresques de farigola.
4.-A la cullera hi posarem al gelatina d'all escalivat.



Tagged: ,