divendres, 16 de gener del 2015


Ingredients:
400g d'arròs arborio
1,5L de fons curt de verdures
500g de bolets
Dos grans d'all
1 ceba mitjana
100g de pastanaga
3 espàrrecs verds per racció
Formatge parmesà
100g de mantega
150ml vi blanc
Pebre blanc i sal
q/s OOVE
Elaboració:
1.-Marxarem un caldo curt amb algunes verdures.
2.-Pelarem les puntes dels espàrrecs perquè ens quedin ben tendres i reservarem les puntes, la resta ho picarem per saltar més tard, les puntes les saltarem en una mica d'oli i les reservem de nou, fent el mateix amb els bolets. 
3.-Picarem brunoise fina d'alls que fondejarem en un fil d'OOVE, afegirem la part d'espàrrecs que no són les puntes, la ceba brunoise i un cop hagi començat a suar la ceba hi posem la pastanaga i deixarem fondejar bé tot plegat.
4.-En el moment que tinguem tot ben fondejat hi afegirem l'arròs i li donarem un parell de voltes, això ho reservarem fins a l'hora del muntatge del plat.
5.-Quan ens marxin la comanda, tindrem a punt el caldo curt ben calent i la quantitat de marca que es cregui oportú per a cada racció, ho escalfem ben calent i hi afegim un cullerot petit de caldo, la idea és que es vagi bevent el líquid a mesura que es cou, anirem afegint cullerots lentament provocant que surti el midó i ens quedi cremòs i fins que quedi cuit.
6.-Al final de la cocció hi afegirem la mantega per mantecar el conjunt i just avans d'emplatar el formatge parmesà.
7.-El risotto s'ha d'emplatar en plat rodó i ben planer, com marca la tradicció, i el decorarem amb un cruixent de xip de pastanaga i les puntes de espàrrec.

Tagged: ,