divendres, 16 de gener del 2015



Ingredients:
1.200g de Lluç fresc 
(Utilitzarem només la part del Darné, la cua i el "cogote" ho guardarem per altres elaboracions)
500g de cloïses
220g de pèsols
2 Ous bullits
4 Espàrrecs Blancs frescos
50ml vi blanc
900ml fumet de peix
45g de farina
sal i pebre blanc
5 grans d'all
OOVE

Elaboració:
1.-En primer lloc pelarem els espàrrecs de la part inferior i els lligarem tots junts amb un cordill i els posarem a bullir drets en aigua amb un polsim de sal i un de sucre blanc. És important que les puntes no quedin submergides i per tant es coguin al vapor. 
2.-Seguidament ofegarem els alls tallats a brunoise en OOVE.
3.-Tot seguit hi tirarem la farina i la courem lleugerament intentant que no agafi color.
4.-Hi afegirem el vi blanc i deixarem reduir un instant.
5.-Deixarem les cloïsses que havíem posat en remull en aigua i sal durant 1/2 hora, les canviarem d'aigua i les afegirem a últim moment.
6.-Abocarem els pèsols a la preparació i també el fumet que el tindrem bullint.
7.-Afinarem de sal i pebre blanc i ho reservarem fins al moment de servir.

Pel servei:
8.-En un souté indicat per el numero de comensals que necessitem preparar, abocarem la salsa, les cloïsses i el darné de lluç i deixarem coure fins que el darné estigui cuit, hem de tenir present que el darné és un tac gruixut de lluç i que té una espina central i que per tant ha de quedar ben cuit, a mitja cocció hi afegim l'espàrrec i rectifiquem de sal. També tindrem present que la salsa ha de quedar lleugera però no líquida.


Tagged: ,