divendres, 16 de gener del 2015


Ingredients:
1000g de carn de vedella per estofar (Podem demanar falda)
2 pastanagues grosses
2 cebes mitjanes
1 porro
3 grans d'all
4 tomàquets madurs
sucre q/s
Julivert fresc
50g Paprika o bé pebre vermell de la Vera (Ha de ser fumat)
Pebre vermell picant o caienes
2 fulles de llorer
4 pebrots xiles vermells (pebrot banana)
Farina q/s
500ml de vi negre
Pebre negra
OOVE
1L fons fosc
Per als nyoquis de patata:
Ingredients:
500g de patata
130g de farina
1 ou
Sal i pebre blanc
1.-Bullir les patates al vapor durant 20-25 minuts fins que siguin cuites.
2.-Deixar refredar i afegir-hi l'ou i la farina amb la sal i el pebre.
3.-Formarem els nyoquis amb l'ajuda d'una forquilla i seguidament els posarem a bullir en aigua i sal, a l'anglesa, quan surin a la superfície ja estaran cuits. 

Elaboració:
1.-Marcarem la carn, ben enfarinada i sal pebrada, en una cassola.
2.-Fondejarem l'all picat, seguidament la ceba brunoise i finalment per aquest ordre el porro.
3.-Pelarem i acanalarem les pastanagues i les tallarem a rodelles, les tires les tirarem tot seguit i les anelles les guardarem per més endavant aconseguint que ens quedin enteres.
4.-Quan tinguem el sofregit ben confitat hi tirarem el pebre vermell i abaixarem el foc per no cremar-lo.
5.-Seguidament hi afegirem els xiles i la tomata ratllada amb una mica de sucre això ha de coure durant 1/2 hora per tal que quedi un sofregit ben reduït.
6.-Un cop tinguem aquesta preparació podem afegir-hi el julivert picat, les pastanagues, la carn i el vi negre que deixarem reduir durant 5-10 minuts i tot seguit el fons fosc i ho deixarem fent el xup-xup amb un fulla de llorer i rectificat de sal i pebre. Ha de bullir a foc molt lent durant 2 hores.
7.-Per servir hi posarem julivert picat pel damunt.

8.-Ho podem acompanyar amb arròs pilaw purè de patata o bé uns nyoquis de patata.


Tagged: ,