divendres, 30 de gener del 2015



Planxa DACQUOISE de fruits secs

Ingredients:
65g d'ametlles picades
65g d'avellanes picades
65g farina ametlles
65g pols avellanes
125g de sucre llustre passat pel tamís
20g de maizena

140g de clares (4 1/2 ous)
40g de sucre llustre

Elaboració:
1.-Escalfar el forn a 180ºC. Estendre les ametlles i les avellanes picades en una placa. Posar la pols i farina d'ametlla i avellana en una altra placa. Introduir-les al forn i les torrem entre 5-6 minuts. Deixarem refredar. Baixem la temperatura a 180ºC.
2.-Barrejarem les farines de fruits secs amb la maizena i el sucre tamisat i ho barrejarem tot.
3.-Muntarem les clares amb els 40g de sucre llustre.
4.-Mesclares les clares amb les farines i la maizena.
5.-Incorporem la meitat dels fruits secs picats.
6.-La resta els extendrem sobre un silpat i al damunt hi abocarem el merengue que hem preparat anteriorment.
7.-Amb una espàtula estendrem uniformement el merengue que enfornarem a 180ºC durant 15 o 18 minuts.

Crema de mantega:

Ingredients:
100g de sucre
1 dl Aigua
50g Rovells d'ou
100g de mantega
30g praliné
Elaboració:
1.-Fer un almívar a 118ºC
2.-Batre els rovells blanquejant-los i afegir l'almívar en fil.
3.-Refredar i emulsionar-hi la mantega.
4.-Barrejar-hi el praliné.
5.-Reservar.

Anous garrapinyades:
Ingredients:
Una mesura d'aigua
Una mesura d'anous remullades
Una mesura de sucre blanc

Elaboració:
1.-Posar els tres ingredients a un cassó i portar a ebullició.
2.-Bullir fins a eliminar tota l'aigua, en aquest moment ens quedarà les anous plenes de sucre i com una sorra, separarem del foc i tornarem a posar-li fins que ens quedin brillants.

Muntatge del pastís:
1.-Posar de base una Planxa DACQUOISE de fruits secs, farcir amb la crema de mantega i tapar amb una altra planxa, ensucrar pel damunt amb sucre llustre.

Tagged: ,