dissabte, 21 de febrer del 2015


Ingredients:
Per al sofregit
3 grans d'All
3 Porros
2 Bulbs de fonoll
2 branques d'api
300g de tomàquet concassé
OOVE, sal i pebre blanc
Per al peix
4 Rogers
2 Dorades
1 Congre
8 escamarlans mitjans
Per a la salsa rouille
1 cap d'alls escalivat
1 rovell d'ou
sal
1 pebrot de morrón sec
2 culleres de fumet
2 llesques de pa sec
restes de patata bullida
3 Patates
Llesques de pa torrat amb all fregat
Elaboració:
1.-Primer prepararem els peixos que desespinarem i tallarem a supremes petites o medallons i reservarem
2.-Els escamarlans els tractarem com si fossin llagostes, els hi traurem el cap, els hi punxarem un escuradents llarg perquè quedin rectes i els bullirem lleugerament en aigua i sal, els submergirem en aigua i gel i reservarem pelats.
3.-Amb el cap, restes dels peixos, la part del congre que no es menja i verdures farem un fumet.
4.-Amb l'all, el porro blanc, el fonoll i l'api marxarem un sofregit confitat on al final hi afegirem el tomàquet concassé i una mica de sucre.
5.-Un cop tinguem el sofregit el mesclarem amb el fumet i ho deixarem bullir 10 o 12 minuts i ho passarem pel passapurés.
6.-Les patates les tallarem en forma triangular on a la part ample hi traurem una bola amb la cullera parisina, cada ració tindrà un triangle i una bola, això ho bullirem a l'anglesa amb una mica de porro de la part verda.
7.-La salsa rouille és com una maonesa, mirarem de lligar els elements.
Muntatge:
1.-Amb la sopa de peix ja elaborada i a punt de sal, la posarem a bullir i hi tirarem els trossos de peix per ració, un tall de roger, un tall de dorada i una mica de congre de la part de dalt, (la part de la cua és per el fumet). Un cop bullint hi tirarem els trossos de peix i els deixarem coure 4 minuts hi tirarem les cues d'escamarlà i ja podem posar-ho tot al plat.
2.-Posarem al mig un triangle de patata, a dins del forat una mica de salsa rouille, al costat la bola de patata  i els trossos de peix amb la cua d'escamarlà, les llesques de pa amb all i mullarem per sobre amb la sopa de peix.

Tagged: , ,